• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Результативність санкцій залежить від ефективної міжнародної співпраці
опубліковано 06 вересня 2022 року о 15:20

Про це заявив під час виступу на дискусійні панелі «Життя в умовах конфлікту» на міжнародній конференції «Estoril Conferences 2022» керівник Управління міжнародного співробітництва БЕБ Анатолій Александров.

На конференції, в якій взяли участь нинішні та колишні керівники держав, науковці, лідери думок, бізнесмени та понад дві тисячі студентів з провідних бізнес шкіл світу, українська сторона намагалася донести світовій спільноті важливість посилення економічної підтримки та об’єднання міжнародних сил задля спільної перемоги над агресором.

«Війна це – не «проблема України» - це криза та протистояння цивілізаційних підходів, де не має місця обміну базових демократичних цінностей на гроші. І санкції є невід’ємною частиною спільної роботи у боротьбі з агресором», - зазначив керівник Управління міжнародного співробітництва БЕБ.

Він також підкреслив, що блокування видачі віз росіянам має бути продовжено, адже відпочинок під час війни й подорожі світом росіян, які досі живуть в ілюзії, що в їх країні нічого не змінилося, в той час, коли тисячі українців гинуть з їх мовчазної вини, має стати неможливим.

На конференції також наголошувалося, що світ має зрозуміти, що нині Україна веде жорстку боротьбу не лише за себе, а за майбутнє нинішніх поколінь всього світу. Саме зараз всі ми є жертвами глобального протистояння росії усьому цивілізованому світу. Парадокс, але у часи трансформації суспільства, розвитку технологій ми є свідками варварства та руйнування самих засад політичної, гуманітарної та економічної стабільності та безпеки. І українська молодь не повинна ставати поколінням війни та вкрадених можливостей.

Також під час візиту було проведено низку зустрічей, зокрема з представниками Комітету з питань бюджетної та фінансової політики Асамблеї Парламенту Португалії та керівництвом Юридичної поліції Португальської Республіки, на якій було презентовано основні задання БЕБ та обговорено деталі майбутньої спільної взаємодії. Зокрема, було досягнуто попередніх домовленостей щодо двосторонньої співпраці про обмін досвідом з проведення розслідувань економічних злочинів з Юридичною поліцією Португальської Республіки.


Довідково: 

Міжнародна конференція Estoril Conferences - це міжнародна платформа, яка проводиться з 2009 року в Кашкайші, Португалія. Це - найбільша платформа для відкритого та результативного діалогу щодо глобальних викликів та напрацювання ефективних інноваційних рішень для сталого та інклюзивного майбутнього. В конференції беруть участь лауреати Нобелівської премії, нинішні та колишні керівники держав, науковці та лідери думок. Цього року конференція була присвячена світовим викликам та новітнім рішенням щодо їх подолання. Значна увага приділялася питанню конфліктів, зокрема відкритій збройній агресії яку сьогодні веде російська федерація проти України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux