• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Рада громадського контролю: посилення вимог конкурсних процедур – необхідна складова становлення БЕБ
опубліковано 24 січня 2022 року о 16:28



Рада громадського контролю при БЕБ на своєму першому у 2022 році зібранні основну увагу приділила підготовці до наступних конкурсів у Бюро. 


На запрошення РГК у її засіданні взяв участь Директор БЕБ Вадим Мельник.


Підсумовуючи результати першого етапу розгортання БЕБ, Директор Бюро зазначив, що у цілому практика роботи перших місяців підтвердила правильність обраної стратегії, коли на базі центрального апарату відпрацьовуються та шліфуються усі процеси.


"Ми отримали можливість запустити усі напрямки роботи та водночас побачити об’єктивні проблеми на цьому шляху. Зараз ми їх оперативно вирішуємо, і цей досвід дозволить запустити роботу територіальних управлінь вже без тих проблем, з якими ми зіткнулися під час запуску центрального апарату БЕБ", - зазначив Вадим Мельник.


Він ознайомив представників громадськості з поточним станом справ, окремо зупинившись на розгортанні аналітичного блоку БЕБ та підключенню до баз даних інших органів державної влади. 

"Зараз детективи продовжують приймати кримінальні провадження, їх прийнято вже близько двох тисяч. У кримінальних провадженнях, що передані для розслідування БЕБ, оголошено 14 підозр, а загальна сума відшкодування у провадженнях, які розслідуються БЕБ – понад три мільярди гривень", - повідомив Вадим Мельник.


Усі ці процеси передбачені перспективним планом роботи відомства, який своєю чергою стане складовою Дорожньої карти БЕБ, яка зараз розробляється у Бюро у взаємодії з міжнародними партнерами.


Надзвичайно важливим Вадим Мельник вважає подальше вдосконалення обміну інформацією між громадськістю та БЕБ щодо кандидатів із сумнівною репутацією на посади у Бюро, оскільки присутність окремих персоналій в інформаційному полі надзвичайно шкодить самій ідеї створення нового відомства і від присутності таких кандидатів у списках претендентів слід позбавлятися ще на попередніх етапах відбору. Особливо це актуально напередодні конкурсів до територіальних управлінь БЕБ.


Вадим Мельник повідомив, що підписав наказ про звільнення ще одного співробітника – тобто, процес налаштування роботи центрального апарату триває і вимагає рішучих кадрових рішень.


Директор БЕБ поінформував присутніх про оновлену програму конкурсів, додаткові тестові завдання та перспективу запусків наступних конкурсів. У зв’язку із внесенням змін у ці програми та низкою об’єктивних причин, що не залежать від БЕБ, оголошення наступних конкурсів дещо відтерміноване, але з розв'язання цих проблем конкурсні процедури будуть запущені найближчим часом.


Члени РГК також заслухали представників Ради у складі Конкурсних комісій БЕБ України про стан проведення конкурсів. Присутні окреслили конкретні пропозиції з надання організаційної допомоги членам РГК у складі Конкурсної комісії БЕБ України під час проведення наступних конкурсів.

Окремою темою на засідання РГК стало  реагування на кримінальні провадження, що розслідуються іншими правоохоронними органами і які впливають на роботу БЕБ України. Члени РГК ухвалили рішення щодо співпраці із Радою громадського контролю при Державному бюро розслідувань, а також з вітчизняними бізнес-асоціаціями та громадськими об’єднаннями.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux