• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
До відома майбутніх конкурсантів
опубліковано 04 лютого 2022 року о 14:24


Відповідно до статті 19 Закону України «Про Бюро економічної безпеки України» від 28.01.2021 № 1150-IX (далі – Закон про БЕБ), прийняття громадян України на службу до БЕБ без проведення конкурсу забороняється.

Згідно зі статтею 19 Закону до працівників Бюро економічної безпеки України належать особи, які є гласними і негласними штатними працівниками, з числа осіб, які мають спеціальні звання, державні службовці та особи, які уклали трудовий договір з Бюро економічної безпеки України.

Проведення конкурсів на зайняття посад гласних та негласних штатних працівників, які мають спеціальні звання, у БЕБ здійснюється відповідно до Регламенту роботи конкурсних комісій з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад гласних та негласних штатних працівників, які мають спеціальні звання, затвердженого наказом БЕБ від 23.11.2021 № 6, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 жовтня 2021 року за № 1392/37014.

Порядок призначення на посади державної служби затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 (далі – Порядок), а інформація щодо початку проведення конкурсу на вакантні посади державної служби розміщується на Єдиному порталі вакансій державної служби.

 

Протягом двох місяців Бюро економічної безпеки України розроблено ряд необхідних нормативно-правових актів, частина з яких прийнята, інша частина проходить процедуру реєстрації.

 

Процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції України пройшли:

1.  «Порядок здійснення перевірок співробітників на доброчесність та моніторингу способу життя»

2.  Наказ Бюро економічної безпеки України від 24.01.2022 № 14 « Про затвердження Положення про територіальні управління Бюро економічної безпеки України».

 

Кабінетом міністрів прийнято:

1.           Постанову Кабінету Міністрів України  № 42 від 19 січня 2022 р. «Про внесення змін до Умов та розмірів оплати праці і грошового забезпечення працівників Бюро економічної безпеки».

2.           Постанова Кабінету Міністрів України № 15 від 12 січня 2022 р « Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 306».

 

Для організації конкурсу на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальне звання у БЕБ підготовлено та передано на реєстрацію:

1.  Наказ Бюро економічної безпеки України №  9 від 17.01.2022 «Про внесення змін до Порядку проведення психологічного тестування кандидатів на посади, що передбачають спеціальні звання Бюро економічної безпеки України»;

2.  Наказ Бюро економічної безпеки України № 3від 13.01.2022  «Про внесення змін до наказу БЕБ № 6 від 23.10.2021 року» (Регламент роботи конкурсної комісії);

 

Щодо проведення конкурсу на зайняття посад державної служби:

1.  Схема посадових окладів для держслужбовців на 2022 рік знаходиться в Уряді, на етапі розгляду;

 

Крім того, Бюро економічної безпеки підготовлено:

1.  Проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про співвідношення спеціальних звань Бюро економічної безпеки з іншими спеціальними званнями, а також військовими званнями та класними чинами»;

2.  Проєкт Постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження Положення про проходження служби особами, які мають спеціальні звання БЕБ”, який після проходження регламентних процедур буде направлено на розгляд Кабміну;

3.  Наказ Бюро економічної безпеки України № 15 від 24.01.2022 « Про затвердження Положення про дисциплінарну комісію БЕБ»;

4. Наказ Бюро економічної безпеки України «Про затвердження Порядку проведення стажування в Бюро економічної безпеки України працівників, які не мають досвіду роботи в державних органах на посадах, повязаних оперативно - пошуковою діяльністю та проведення досудового розслідування»

 

Найближчим часом,  після врегулювання всіх вищенаведених процесів, на сайті esbu.gov.ua буде розміщено оголошення про проведення конкурсу на керівників територіальних управлінь.

 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux