• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Бюро економічної безпеки України співпрацюватиме з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)
опубліковано 14 червня 2022 року о 13:34


 

Вадим Мельник взяв участь в онлайн-зустрічі з представниками ОЕСР та відповідної програми Tax Inspectors Without Borders (TIWB) (Податкові інспектори без кордонів). Директор БЕБ розповів міжнародним колегам про етапи формування Бюро, результати роботи та виклики, які наразі стоять перед ним.

Методологічна підтримка, розробка нормативно-правової та міжнародної договірної бази є дуже актуальними і важливими, оскільки саме зараз фактично вибудовується фундамент нового органу.


“Для перемоги над російськими окупантами ми маємо бити їх не тільки зброєю, але й в економічному плані. БЕБ має визначальну роль в цьому напрямі. Головним глобальним завданням Бюро є забезпечення комплексної економічної безпеки нашої держави. Наразі сконцентрували свої зусилля на пошуку та арешті активів рф та рб, а також на боротьбі з тіньовим сектором економіки. Саме для забезпечення системної роботи нам потрібна допомога у побудові потужного аналітичного центру. Постійні навчання, імплементація міжнародних методик, використання знань на практиці, вдосконалення системи збору та оцінки доказів допоможе ефективніше розслідувати злочини в економічній сфері”, - зазначив Вадим Мельник.

Враховуючи взаємозв’язок між податковими та іншими фінансовими злочинами, реалізація моделі постійної діагностики робочих процесів, запропонованої представниками ОЕСР, з метою визначення слабких місць та ефективного корегування недоліків в режимі реального часу, поліпшить здатність боротися з податковими злочинами та інституційно посилить Бюро.

За результатами зустрічі, сторони домовилися про співпрацю та поступове впровадження міжнародного досвіду на практиці, що буде закріплено у відповідній робочій програмі.


У довгостроковій перспективі, співпраця за програмою TIWB для кримінальних розслідувань, дозволить створити потужну методологічну базу для аналітичної роботи, що в результаті поліпшить загальний інвестиційний клімат в державі, сприятиме розвитку культури сумлінного платника податків.

“Увесь бізнес повинен працювати чесно, прозоро та вчасно сплачувати податки. Завдання для всіх компетентних органів – зупинити незаконні фінансові потоки, максимально мінімізувати тіньовий сектор економіки та утримувати його на найнижчому, безпечному рівні для держави. Міцна економіка – запорука сильної національної безпеки України”, - підсумував Директор Бюро.


Довідково:

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) – міжнародна організація, яка об’єднує 38 найбільш економічно розвинутих країн, що визнають принципи представницької демократії та вільної ринкової економіки. ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.
Метою Ініціативи TIWB є надання можливості обміну знаннями та навичками компетентним органам країн, що розвиваються, за допомогою цілеспрямованого підходу «навчання на практиці» в реальному часі в таких сферах, як боротьба з податковими злочинами, оцінка ризиків, методики проведення аудиту під час розслідування тощо.

Президент України Володимир Зеленський 9 червня 2022 року привітав відкриття в Києві регіонального офісу Організації економічного співробітництва та розвитку.

ОЕСР прийнято рішення призупинити процес вступу росії до організації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux