• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
БЕБ та IRS домовились про стратегічне партнерство та співпрацю
опубліковано 30 листопада 2022 року о 16:00


 

Питання із налагодження співпраці між Бюро економічної безпеки України та Служби внутрішніх доходів США (Internal Revenue Service (IRS)), проведення тренінгів для працівників БЕБ експертами IRS, підтримка інституційного розвитку відомства – основні теми, що обговорювалися сторонами.

Онлайн-зустріч співробітників БЕБ з представниками керівництва IRS відбулася за сприяння Надзвичайного та Повноважного Посла України в США пані Оксани Маркарової.

Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник розповів американським колегам про мету створення аналітично-правоохоронного органу, його становлення в умовах війни, структуру, важливість аналітики та ризик-орієнтованого підходу для аналізу кримінальних явищ та превенцію порушень у сфері економіки, як основного завдання органу.

“БЕБ налагоджує співпрацю із багатьма міжнародними партнерами для побудови ефективної аналітичної моделі для упередження і подолання кримінальних проявів в економічній сфері та захисту економіки в України. Завдяки спільній взаємовигідній співпраці, а також із залученням легального бізнесу, зможемо подолати тіньовий сектор, забезпечити конкурентні умови ведення бізнесу, та зробити українську економіку привабливою для інвестицій.

Ще одним напрямом співпраці БЕБ з міжнародними партнерами є пошук та боротьба з легалізацією коштів у ЄС та США, отриманих в Україні незаконним шляхом”, - зазначив Директор БЕБ.

Виконуюча обов’язки Комісара Управління великого бізнесу та міжнародного співробітництва IRS Холлі Паз, заступниця виконуючої обов’язки Комісара Дженіфер Бест та Дебора Палачек директорка відділу у сфері транскордонної діяльності IRS висловили зацікавленість у співпраці та подякували представникам БЕБ за презентацію органу.

За результатами зустрічі сторони домовилися про налагодження двосторонньої співпраці між БЕБ та IRS, методологічну підтримку, обмін інформацією та досвідом у боротьбі з кримінальними проявами у сфері віртуальних активів та криптовалюти, оцінку ризиків у діяльності міжнародних компаній та інших сферах економіки. Сторони домовились найближчим часом провести зустріч з експертами IRS, що відповідають за різні функціональні напрями IRS для детального обговорення порядку денного співпраці.

Американська сторона також підтвердила зацікавленість в організації робочого візиту співробітників БЕБ до США.

Довідково: Служба внутрішніх доходів США - Internal Revenue Service (IRS) -IRS – це державний орган Федерального уряду Сполучених Штатів Америки, який займається збором податків, контролює виконання законодавства про оподаткування та тлумачить податковий кодекс. В структурі IRS знаходиться підвідомчий орган - підрозділ Кримінальних розслідувань (IRS Criminal Investigation), відповідальний за розслідування кримінальних порушень Кодексу внутрішніх доходів США та пов’язаних фінансових злочинів, таких як відмивання грошей, валютні порушення, шахрайство, пов’язане з крадіжкою особистих даних та фінансування тероризму тощо, а також запобігання порушенням податкового законодавства.

IRS підпорядковується Міністерству фінансів США та очолюється Комісаром Внутрішніх Доходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux