• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Конкурсна комісія повідомила про шість найпоширеніших помилок у документах конкурсантів
опубліковано 13 листопада 2021 року о 12:25


У період 3 28 жовтня по 7 листопада відбувався прийом документів на конкурс з заміщення посад гласних штатних працівників, які мають спеціальне звання, тобто перших 76 аналітиків та детективів Бюро економічної безпеки. Після того, конкурсна комісія розглянула документи претендентів і допустила для подальшого тестування 392 кандидата.

Що стосується пакетів документів 567 осіб, яким було відмовлено, Конкурсна комісія вже повідомляла основну причину – це прикрі помилки претендентів при формуванні та оформленні документів.

Члени Ради громадського контролю при БЕБ, які входять до складу Конкурсної комісії з проведення цього конкурсного відбору повідомили про своєрідний ТОП-6 помилок кандидатів.

1. Першою найрозповсюдженішою помилкою було довільне вказання посади, на яку претендує конкурсант. Єдиною коректною формою подання документів є її назва відповідно до наказу Директора БЕБ № 23-к від 28 жовтня 2021 р., наприклад:

1. Старший аналітик відділу стратегічного аналізу загроз та ризиків у сфері економічної безпеки держави Управління стратегічного аналізу та прогнозування Департаменту аналізу інформації та управління ризиками (посада 1).

Натомість конкурсанти вільно трактували ці назви, скорочували їх, або просто вказували посаду «аналітик БЕБ».

Представники Конкурсної комісії підкреслили, що вони завжди намагалася йти назустріч кандидатам, якщо з назви можна було ідентифікувати точну посаду (наприклад наявність ідентифікатора 1.1. без номеру посади (посада 1)).

2. Чимало відмов у допущенні для подальшої участі у конкурсі отримали й претенденти, які недбало поставилися до елементарної, здавалося, процедури завірення документів, яка прописана у частині IV, пункту 3 наказу Директора БЕБ № 23-к від 28 жовтня 2021 р., і вказує, що документи та копії мають бути «посвідчені підписом кандидата на кожній сторінці, крім документів які засвідчуються в іншому установленому законом порядку, а також містити дату складання документа». 

3. Проблеми були і з оформленням Заяви на спецперевірку, яка є складовою пакету документів. В ній потрібно було зазначити точну назву посади, на яку подається кандидат. Ця проблема перекликається з пунктом один: декілька посад але заява одна з неточним визначенням. Наприклад : «аналітик Бюро економічної безпеки» і т.п.

4. Були також й такі, хто вирішив зайвим додати до пакету документів Сертифікат про вільне володіння державною мовою чинного зразка.

5. Почасти претенденти додавали у пакети документів довідки не відповідного зразка.

6. Ну і насамкінець – окремі особи не врахували кваліфікаційні вимоги до стажу оперативно-розшукової або слідчої роботи. На певних посадах він є мінімальним, але претенденти чомусь залишали поза увагою цей пункт кваліфікаційних вимог.

Усе перелічене вище, а також інші менш розповсюджені недоліки і стали причиною відмов кандидатам на етапі розгляду документів.

Користуючись нагодою, Конкурсна комісія звернулася до майбутніх кандидатів з проханням більш відповідально ставитися до формування пакету документів аби наступне подання документів було вдалим. У повідомленні ще раз підкреслено, що у БЕБ має працювати 4000 осіб і зараз відбирається лише невелика частка від цього загалу. Комісія закликала кандидатів обов'язково подаватися на наступних конкурсах з врахуванням наданої інформації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux